Mokkalagkage

Mokkalagkage
Mokkalagkage

-dette er Holgers yndlingskage

 

Det skal du bruge til 1 kage:

Kaffesirup:

60 g sukker

½ dl stærk kaffe

Marengebunde:

4 stk æggehvider, gerne pastoriseret

200 g sukker

3 tsk eddike

Mokkaskum:

1 port kaffesirup

½ l fløde

 

1 pose chokoladespåner

 

Sådan gør du:

Kaffesirup:

Kog sukker og kaffe til sukkeret er smeltet og det tykner.

IMG_20170124_193543 IMG_20170124_194343 IMG_20170124_193609

Køles af.

Kan med fordel laves nogle dage før 🙂

Marengesbunde:

Pisk hviderne med 100 g sukker og eddike til de er næsten stive.

IMG_20170124_162006

Lad resten af sukkeret risle langsomt i skålen, medens hviderne piskes helt stive.

IMG_20170124_161521

Fordel hviderne ligeligt på 3 stykker bagepapir.

IMG_20170124_161626

Smør hviderne ud i et jævnt lag på ca. 22-25 cm i diameter.

IMG_20170124_161541

Bages ved 100 grader i 3 time.

Marengesbundene kan med fordel bages nogle dage før og opbevares i en kagedåse til de skal bruges.

Sammenlægning:

– er bedst at gøre lige inden servering, så bundene stadig er sprøde.

Pisk fløden til blød skum.

IMG_20170128_133328 IMG_20170122_171628

Vend kaffesiruppen i flødeskummen.

IMG_20170128_134936

Smør en lille klat flødeskum på kagefadet, så bliver kagen på fadet.

IMG_20170128_142104

Læg den 1. bund på fadet og smør 1/3 af flødeskummet ud over bunden.

Gør det samme med den 2. og 3. bund.

IMG_20170128_142240

Drys alle chokoladespånerne i et jævnt lag på toppen af kagen.

IMG_20170128_142936

 

Rigtig god fornøjelse 🙂