Tærte

Tærte
Tærte

Det skal du brug til 1 tærte/pers:

250 g hvedemel (heraf gerne 75 g groft mel)

100 g smør

1 æg

salt

evt. 1 spsk koldt vand

Fyld:

100 g hel cedarost eller revet

100 g bacon, hamburgryg eller skinke

100 g majs

4 æg

1 dl mælk

salt, peber og revet muskatnød

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader.

Smørret skæres i tern.

Gnid smørret ind i hvedemelet.

Kom æg og salt i melet og ælt det hurtigt sammen. Hvis det virker lidt tørt, æltes lidt koldt vand i.

Hviles evt. en time i køleskabet. Kan også lave dagen før og opbevares i køleskabet.

Medens tærtedejen hviler forberedes fyldet.

Skær osten og kødet i tern.

IMG_20170319_165313

Pisk æg og mælk sammen.

IMG_20170319_165736

Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Tag tærtedejen ud af køleskabet.

Drys lidt mel på bordet.

IMG_20170319_164155

Rulles dejen ud til det er lidt større end tærtefadet.

IMG_20170319_164341

Kommes i tærtefadet og trykkes godt ind i kanten.

Skær overskydende dej fra.

IMG_20170319_164356

Prik tærtebunden med en gaffel.

Krøl et stykke bagepapir godt sammen og glat det ud igen.

IMG_20170319_164557

Læg bagepapiret forsigtigt ned i tærten og få det til at passe ind.

IMG_20170319_164639

Hæld et lag tørrede bønner i tærten.

IMG_20170319_164728

Forbag tærten i 10 min.

Tag tærten ud.

Skru ovnen ned på 190 grader.

Tag bagepapiret med bønnerne af tærten og hæld bønnerne over i en boks. De kan bruges mange gange 😉

IMG_20170319_170934

Fordel ost, kød og majs i tærten. Hvis det er revet ost, kan det drysses over æggemassen. Det giver en dejlig sprød skorpe.

IMG_20170319_171152

Hæld æggemassen over.

IMG_20170319_171235

Stil tærten i ovnen og bag den i 20-30 min.

Velbekomme 😉