Oldemors kaffekranse

-kan også bruges til klejner.

Det skal du bruge:

500 g hvedemel

40 g smør

165 g sukker

4 æg

1/4 dl fløde/mælk

3 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

1 l neutral olie

florsukker

 

Sådan gør du:

Smelt smørret.

Kom mel, smør, sukker, æg, fløde, bagepulver og kardemomme i en skål og ælt det sammen. En røremaskine kan også bruges.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i ½-1 cm tykkelse.

Stik ringe ud med to glas i forskellige størrelser eller brug to udstikkere i forskellig størrelser. Eller skær dem til klejner og vrid dem. Læg dem klar på bordet.

Hæld olien op i en gryde og varm det op. Olien er klar når, det syder/bobler, når du holder en tandstik ned i overfladen. Skru lidt ned for varmen.

Beklæd bakker med aviser og køkkenrulle. Til at suge olien af de færdige kager.

Læg 3-4 kaffekranse i gryden. Når de er gyldne og kommer op til overfladen, vendes de med en hul-ske og koges gyldne på den anden side.

Tag kagerne op af olien med hul-skeen og læg dem på bakkerne til de er kolde.

Kan opbevares i kagedåser. Evt. med en skive franskbrød til at holde på fugten.

Ved servering lægges kagerne på et fad og drysses med florsukker.

Rigtig god fornøjelse 😉