Chokolademousse

Det skal du bruge til 4-6 personer:

125 g chokolade 55%

2 spsk vand eller kaffe eller cognac eller rom

15 g smør

4 stk pasteuriseret æggeblommer

4 stk  pasteuriseret æggehvider

 

Sådan gør du:

Chokoladen hakkes groft.

Chokoladen smeltes under omrøring, den skal kun lige være smeltet. enten over vandbad eller i mikro.

Smørret røres i den smeltede chokolade.

Lad det køle en smule af.

Æggeblommerne røres i, en ad gangen.

Æggehviderne piskes stive med en håndmikser.

Lidt af æggehviden røres i chokolademassen, så den bliver homogen og blød.

Chokolademassen hældes i æggehviderne og det vendes sammen.

Moussen hældes i en skål eller i passende portionsglas, f.eks. kaffekopper.

Sættes i køleskab, til afkøling, i mindst 2 timer inden servering. Kan godt stå til dagen efter i køleskab.

Serveres som dessert, evt. med lidt flødeskum, en pind appelsinchokolade eller lignende. Det er en fyldig mousse 😉

 

God fornøjelse 🙂