Det skal du bruge til 4-6 personer:
125 g chokolade 55%
2 spsk vand eller kaffe eller cognac eller rom
15 g smør
4 stk pasteuriseret æggeblommer
4 stk pasteuriseret æggehvider
Sådan gør du:
Chokoladen hakkes groft.
Chokoladen smeltes under omrøring, den skal kun lige være smeltet. enten over vandbad eller i mikro.
Smørret røres i den smeltede chokolade.
Lad det køle en smule af.
Æggeblommerne røres i, en ad gangen.
Æggehviderne piskes stive med en håndmikser.
Lidt af æggehviden røres i chokolademassen, så den bliver homogen og blød.
Chokolademassen hældes i æggehviderne og det vendes sammen.
Moussen hældes i en skål eller i passende portionsglas, f.eks. kaffekopper.
Sættes i køleskab, til afkøling, i mindst 2 timer inden servering. Kan godt stå til dagen efter i køleskab.
Serveres som dessert, evt. med lidt flødeskum, en pind appelsinchokolade eller lignende. Det er en fyldig mousse 😉
God fornøjelse 🙂