Det skal du bruge til 4 personer:
300 g rosenkål
2+2 appelsiner (eller 2 appelsiner og 3/4 dl appelsinjuice)
1 spsk senep
1 tsk honning
3/4 dl olie, neutral eller olivenolie
salt/peber
Sådan gør du:
Pil de yderste blade af rosenkålene.
Snit dem fint, f.eks. på et mandolinjern.
Stil dem i koldt vand i 20-25 minutter.
Fileter 2 appelsinerne således: skær skrællen af appelsinerne. Skær appelsinkødet ud mellem lamellerne.
Pres lamellerne for saft, ned i en gryde. Pres appelsinsaft af 2 appelsiner ned i gryden ellers brug appelsinjuice.
Kog appelsinsaften ind til det halve.
Pisk honning, sennep og lidt salt med 3/4 dl indkogt appelsinsaft.
Medens du pisker kraftigt i appelsinsaften, hældes olien langsomt i i en tynd stråle.
Pisk til dressingen er tyk og ensartet. Brug evt. en stavblender.
Hæld vandet fra rosenkålene.
Slyng rosenkålene fri for vand, i en saletslynge eller i et viskestykke (udenfor 😉 ).
Smag dressingen til med salt og peber.
Vend rosenkål, appelsiner og dressing sammen.
God fornøjelse 😉