Det skal du bruge:
120 g brun farin
280 g sirup
150 g smør
1 tsk ingefær
3 tsk kanel
½ tsk nellike
2 tsk natron
1 æg eller ½ dl koldt vand
600 g hvedemel
Glasur:
1 bæger æggehvide pasoutriserede
florsukker
frugtfarve/pastafarve
Sådan gør du:
Farin, sirup og smør smeltes sammen i en gryde. Sukkeret knaser når man røre i gryden til det er smeltet.
Tag gryden af varmen.
Rør ingefær, kanel, nellike og natron i sukkermassen.
Lad det køle af til den er lunken.
Rør æg eller vand i sukkermassen.
Rør mel i og ælt dejen sammen. Kom ikke mere mel i en opskriften siger, så bliver de tørre.
Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd bageplader med bagepapir.
Drys lidt mel på bordet.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse.
Stik kager ud med udstiksforme.
Læg kagerne på bageplader og bag dem i ca 7-8 min. midt i ovnen.
Afkøles på bagerist.
Glasur:
Rør æggehvide og florsukker til en tyk masse.
Del den i flere portioner.
Rør farve i til glasuren har den ønskede farve.
Pynt kagerne med glasur. Brug tandstikker eller plastiksprøjteposer, hvor der klippes et lille hul.
Lad glasuren tørre helt før de gemmes i kagedåser.
Rigtig god fornøjelse 🙂