Det skal du bruge til 16 boller:
1 stor gulerod
1 banan
50 g gær
½ l vand
½ dl olie
300 g groft mel
400 g hvedemel
1 æg
1 spsk koldt vand
Sådan gør du:
Skræld og riv guleroden. Skræld og mos bananen med en gaffel.
Lun vandet til fingervarmt i en kogekande eller microbølgeovn.
Smulder gæren i en skål.
Hæld vandet i og rør gæren ud heri.
Hæld alle ingridienserne op i skålen og æld detgodt sammen.
Stilles til hævning, med et klæde over, i 30-45 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Tag dejen ud af skålen og ælt den kort sammen. Deles i to, som trilles til pølser og deles i 8 stykker hver.
Tril bollerne runde og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensel bollerne med et æg som er pisket sammen med 1 spsk koldt vand.
Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
Bages ved 200 grader i ca 20 min til de er gyldne.
Tages ud af ovnen og stilles på en bagerist til afkøling.
Nydes lune med en god ost, marmelade, nutella, smør eller hvad man godt kan lide.
God fornøjelse 😉