Valnøddekage

Valnøddekage

Det skal du bruge til en kage ca. 35×25 cm/20 stk:

Kage:

150 g valnødder

2 spsk kartoffelmel

3 æg

100 g sukker

 

Fromage:

120 g valnødder

2 spsk honning

5 blade husblas

½ dl tør sherry

5 dl fløde

100 g chokolade

 

Pynt:

50 g valnødder

1 dl fløde

500 g friske jordbær, eller andet frisk frugt.

 

Sådan gør du:

Kage:

Tænd ovnen på 180 grader.

Hak valnødder med kartoffelmel til mel i en blender eller foodprocessor.

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk æggehviderne stive, som bløde bakker.

Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt.

Vend valnødderne i.

Vend æggehviderne i.

Smør dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir, ca. 35×25 cm.

Bag kagen i ca. 15 min. Til den er let gylden og stadig blød.

Køles af.

Kan bages en dag eller to før den skal bruges. Opbevares i en pose.

 

Fromage:

Tænd ovnen på 170 grader.

Sæt husblas i blød i rigeligt koldt vand.

Rist valnødderne i ovnen i 15 min.

Lad dem køle af et øjeblik.

Hak valnødderne groft.

Valnødderne vendes med honning i en skål.

Tag den bløde husblas op af vandet og pres det let for overskydende vand.

Kom husblassen op i en lille skål med sherry.

Varm det kort i mikrobølgeovnen til husblassen kun lige er smeltet. Eller smelt det i en lille gryde.

Husblassen røres sammen med valnødderne.

Lad det køle lidt af.

Hak chokoladen groft.

Pisk fløden til flødeskum, som bløde bakker.

Rør lidt af flødeskummet i nøddeblandingen.

Vend forsigtigt nødderne op i flødeskummet.

Vend chokoladen i.

Smør fromagen ud over den kolde kagebund.

Stilles koldt et par timer eller til dagen efter. Kan også fryses.

 

Inden servering:

Rist valnødderne, hvis det ikke er gjort samtidig med de andre.

Hak valnødderne groft.

Skær kagen til. Kanterne skæres fra, så kagen får jævne og glatte sider, 30×20 cm.

Skær stykker ud på 6×5 cm. Brug en lineal 😉 Kan også serveres som en stor kage, så springes dette punkt over 😉

Arranger dem på et fad.

Skyl jordbærene og læg dem til tørre på et viskestykke. Tril dem evt. forsigtigt i viskestykket.

Pisk fløden til blød skum.

Kom fløden i en sprøjtepose eller lille frysepose, og klip et lille hul på ca. 1 cm.

Sprøjt små bobler på halvdelen af toppen af kagerne.

Skær toppen af et jordbær og skær jordbæret i fire skiver.

Tryk let på jordbæret, så det “folder sig ud”.

Arranger det i fløden på en kage.

Fortsæt til alle kagerne er dekoreret med jordbær.

Drys valnødderne på den anden halvdel af kagen.

Serveres.

 

God fornøjelse 😉