Kiks

Det skal du bruge til 2 plader:

2 dl mandler med skal

4 dl havregryn

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 tsk bagepulver

1 dl olie

ca. 2½ dl vand

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Blend mandlerne til fint pulver.

Hæld alle kerner, de hakkede mandler og bagepulver op i en skål.

Bland dem med en ske.

Hæld olie i og rør det sammen, evt. med en håndmikser.

Hæld vand i lidt ad gangen, til det er grødagtigt.

Del dejen i to.

Rul den ene portion tyndt ud, mellem to stykker bagepapir. Det fylder en hel plade 😉

Træk det øverste bagepapir af og flyt kiksene over på en bageplade. Det øverste bagepapir kan bruges igen, når den anden portion rulles ud.

Snit kiksene i passende størrelser med en kniv eller klejnespore.

Bag kiksene til de er gyldne og sprøde, ca 15-20 min.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Knæk dem fra hinanden og gem dem i en kagedåse.

 

God fornøjelse 😉