Is -eller parfait

 

Det skal du bruge til 9 personer eller ca. 2 l:

12 pastoriseret æggeblommer

3 dl sukker

3 spsk florsukker

2 stk vaniljestænger

7,5 dl fløde

IMG_20170122_165607

Is med fyld:

300 g chokolade 55%, Chokoladespåner, Hakkede Nødder, pureret frugt, spiritus, kaffe m.m.

 

Sådan gør du:

Vaniljestængerne halveres på langs. Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestængerne, med en lille kniv. Hæld lidt sukker over vaniljekornene og maser det sammen.

IMG_20170122_165844IMG_20170122_165939

Æggeblommer, vanilje, sukker og florsukker kommes i en stor skål. Pisk det sammen til det er lyst og luftigt, længe. Når man skraber mod bunden, kan man ikke høre sukkeret.

Fløden hældes i en stor skål og piskes let og luftig.

Vend æggemassen og fløden sammen.

Hvis isen skal smage af mere en vanilje, skal det vendes i nu 😉 Ved en ensartet chokoladeis, gå til punktet “Chokoladeis”.

Isen hældes i forme og fryses til mindst dagen efter.

Isen tages ud 10-15 min før den skal anrettes og spises.

 

Chokoladeis:

Chokoladen hakkes og hældes i en skål.

Chokoladen smeltes, enten over vandbad eller i mikroen, rør ofte i den til den lige akkurat er smeltet.

Når chokoladen er fingerlun, hældes ca. 1 dl af vaniljeisen i chokoladen. Det piskes godt sammen.  Gentag evt. 1 gang. Dette punkt sørger for at chokoladen ikke størkner i små klumper.

Chokoladen hældes i vaniljeisen og det vendes sammen.

Isen hældes i forme og fryses.

IMG_20170122_172837

God fornøjelse 🙂