Det skal du bruge til 2 pizzaer:
12,5 g gær
½ tsk sukker
2½ dl vand
350 g pizzamel, skift evt. det halve ud med fuldkornsmel
1 tsk salt
1 spsk olivenolie (eller anden olie)
Pesto, tomatsovs, ketchup eller tomatpure
Oregano
Revet ost, gerne cheddar
Det fyld du bedst kan lide ;). Parmaskinke, champignon, pølser, ananas, peberfrugt, rejer, bacon, oksekød, oliven, hvidløg, majs….
Sådan gør du:
Lun vandet til fingerlun.
Rør gæren ud i det lune vand.
Rør mel, sukker, salt og olie i vandet.
Ælt dejen godt sammen, ca. 10 min. Hvis den er for klistret kan du tilsætte lidt mere mel, lidt ad gangen.
Lad dejen hæve i en time.
Drys lidt mel ud på bordet og del dejen i to kugler.
Hæves 1 time under et fugtigt klæde.
Rul dejen ud til en cirkel, ca. 25 cm i diameter.
Flyt pizzaen over på et stykke bagepapir.
Hæves 1 time under et fugtigt klæde.
Imens sættes en pizzasten ind næst øverst i ovnen, på en rist. Har du ingen pizzasten kan du sætte to bageplader ind sammen.
Tænd ovnen på 300 grader eller så varmt som den kan.
Smør tomatsovs ud på dejen.
Drys oregano over.
Drys ost over.
Kom det fyld på du kan lide.
Med en pizzaspade sættes pizzaen i ovnen og bages i 3 min.
Fjern bagepapiret og bag pizzaen videre i 3 min.
Tag pizzaen ud og lad den køle af i 5 min.
Skær pizzaen ud i 8 stykker og spis den.
Velbekomme 😉