Nøddebund, nem

Nøddebund, nem

Det skal du bruge:

225 g hasselnødder, evt. også mandler og valnødder

½ stang vanilje

200 g sukker

1 nip salt

3 æggehvider, eller 2 bægre pasteuriserede (100 g)

Evt. 50 g hakket mørk chokolade

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Rist hasselnødderne i ovnen på en bageplade i 5-10 min.

Gnid skallerne af hasselnødderne.

Skru ovnen ned på 175 grader.

Blend 2/3 af nødder fint.

Hak resten groft.

Halver vaniljestangen og skrab kornene ud.

Gnid 1 tsk sukker ind i vaniljekornene.

Rør nødder,  vaniljekorn, sukker og salt godt sammen, evt. mørk chokolade.

Rør æggehviderne godt ind i nøddeblandingen, det bliver grødagtigt.

Hæld dejen op i en 18 cm springform og bag kagen i ca. 25 min, til den er gylden.

Det bliver en kage der er sprød udvendig og fugtig indvendig.

 

God fornøjelse 🙂