Det skal du bruge:
225 g hasselnødder, evt. også mandler og valnødder
½ stang vanilje
200 g sukker
1 nip salt
3 æggehvider, eller 2 bægre pasteuriserede (100 g)
Evt. 50 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Rist hasselnødderne i ovnen på en bageplade i 5-10 min.
Gnid skallerne af hasselnødderne.
Skru ovnen ned på 175 grader.
Blend 2/3 af nødder fint.
Hak resten groft.
Halver vaniljestangen og skrab kornene ud.
Gnid 1 tsk sukker ind i vaniljekornene.
Rør nødder, vaniljekorn, sukker og salt godt sammen, evt. mørk chokolade.
Rør æggehviderne godt ind i nøddeblandingen, det bliver grødagtigt.
Hæld dejen op i en 18 cm springform og bag kagen i ca. 25 min, til den er gylden.
Det bliver en kage der er sprød udvendig og fugtig indvendig.
God fornøjelse 🙂