Det skal du brug til 1 tærte/pers:
250 g hvedemel (heraf gerne 75 g groft mel)
100 g smør
1 æg
salt
evt. 1 spsk koldt vand
Fyld:
100 g hel cedarost eller revet
100 g bacon, hamburgryg eller skinke
100 g majs
4 æg
1 dl mælk
salt, peber og revet muskatnød
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader.
Smørret skæres i tern.
Gnid smørret ind i hvedemelet.
Kom æg og salt i melet og ælt det hurtigt sammen. Hvis det virker lidt tørt, æltes lidt koldt vand i.
Hviles evt. en time i køleskabet. Kan også lave dagen før og opbevares i køleskabet.
Medens tærtedejen hviler forberedes fyldet.
Skær osten og kødet i tern.
Pisk æg og mælk sammen.
Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Tag tærtedejen ud af køleskabet.
Drys lidt mel på bordet.
Rulles dejen ud til det er lidt større end tærtefadet.
Kommes i tærtefadet og trykkes godt ind i kanten.
Skær overskydende dej fra.
Prik tærtebunden med en gaffel.
Krøl et stykke bagepapir godt sammen og glat det ud igen.
Læg bagepapiret forsigtigt ned i tærten og få det til at passe ind.
Hæld et lag tørrede bønner i tærten.
Forbag tærten i 10 min.
Tag tærten ud.
Skru ovnen ned på 190 grader.
Tag bagepapiret med bønnerne af tærten og hæld bønnerne over i en boks. De kan bruges mange gange 😉
Fordel ost, kød og majs i tærten. Hvis det er revet ost, kan det drysses over æggemassen. Det giver en dejlig sprød skorpe.
Hæld æggemassen over.
Stil tærten i ovnen og bag den i 20-30 min.
Velbekomme 😉