Det skal du bruge til 4 portioner:
1 stang vanilje
6 madæbler feks. Belle de Boskoop
3 spsk sukker
1 dl vand
Evt. 1/4 l fløde pisket til flødeskum.
Sådan gør du:
Halver vaniljestangen på begge leder, skrab vaniljekornene ud af stangen og masser lidt sukker i.
Skræl æblerne, fjern urenheder og kernehus. Skær æblerne i tern.
Skyld æblerne.
Kom det hele op i en gryde, også vaniljestængerne, og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 min. til æblerne er kogt ud. Rør i det en gang imellem.
Lad det køle lidt af.
Tag vaniljestængerne op af æblemosen.
Hvis det skal gemmes, hældes det på glas skyllet med atamon. Luk godt til.
Server æblemosen i portionsglas som den er eller med et drys kanel, kanelrasp eller praline og en klat flødeskum. Æblemosen kan også serveres i en stor skål lagt lagvis med kanelrasp eller praline. Pynt med flødeskum.
God fornøjelse 😉