Æblemos

IMG_20170225_145339
Æblemos

 

Det skal du bruge til 4 portioner:

1 stang vanilje

6 madæbler feks. Belle de Boskoop

3 spsk sukker

1 dl vand

IMG_20170225_133745

Evt. 1/4 l fløde pisket til flødeskum.

 

Sådan gør du:

Halver vaniljestangen på begge leder, skrab vaniljekornene ud af stangen og masser lidt sukker i.

IMG_20170122_165750 IMG_20170122_165844 IMG_20170122_165939 IMG_20170122_170024

Skræl æblerne, fjern urenheder og kernehus. Skær æblerne i tern.

IMG_20170225_132704 IMG_20170225_135012 IMG_20170225_135233

Skyld æblerne.

Kom det hele op i en gryde, også vaniljestængerne, og bring det i kog.

IMG_20170225_135610

Skru ned for varmen og lad det simre i 30-45 min. til æblerne er kogt ud. Rør i det en gang imellem.

IMG_20170225_144335

Lad det køle lidt af.

Tag vaniljestængerne op af æblemosen.

Hvis det skal gemmes, hældes det på glas skyllet med atamon. Luk godt til.

Server æblemosen i portionsglas som den er eller med et drys kanel, kanelrasp eller praline og en klat flødeskum. Æblemosen kan også serveres i en stor skål lagt lagvis med kanelrasp eller praline. Pynt med flødeskum.

IMG_20170225_145339

 

God fornøjelse 😉