Boller

IMG_20170128_141255
Boller

Det skal du bruge til 16 boller:

1 stor gulerod

1 banan

50 g gær

½ l vand

½ dl olie

300 g groft mel

400 g hvedemel

IMG_20170128_101532

1 æg

1 spsk koldt vand

 

Sådan gør du:

Skræld og riv guleroden. Skræld og mos bananen med en gaffel.

IMG_20170128_102122 IMG_20170128_101738

Lun vandet til fingervarmt i en kogekande eller microbølgeovn.

Smulder gæren i en skål.

IMG_20170128_101543

Hæld vandet i og rør gæren ud heri.

IMG_20170128_102220

Hæld alle ingridienserne op i skålen og æld detgodt sammen.

IMG_20170128_103327_01

Stilles til hævning, med et klæde over, i 30-45 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

IMG_20170128_103512 IMG_20170128_120658

Tag dejen ud af skålen og ælt den kort sammen. Deles i to, som trilles til pølser og deles i 8 stykker hver.

IMG_20170128_121037 IMG_20170128_121058 IMG_20170128_121138

Tril bollerne runde og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

IMG_20170128_121943

Pensel bollerne med et æg som er pisket sammen med 1 spsk koldt vand.

IMG_20170128_122301 IMG_20170128_122333 IMG_20170128_122401 IMG_20170128_132853

Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.

Bages ved 200 grader i ca 20 min til de er gyldne.

Tages ud af ovnen og stilles på en bagerist til afkøling.IMG_20170128_141243

Nydes lune med en god ost, marmelade, nutella, smør eller hvad man godt kan lide.

IMG_20170128_141255

 

 

God fornøjelse 😉