Kirsebærsovs

Det skal du bruge:

1 kg sure kirsebær

1½ dl vand

½ dl eddike

625 g sukker

1 tsk rød melatin

Syltetøjsglas til at hælde den færdige kirsebærsovs på

Atamon

 

Sådan gør du:

Skyl og udsten kirsebærrene og kom dem i en gryde.

Rød melatin blandes med 1 spsk af sukkeret.

Kom vand, eddike og sukker i gryden med kirsebærrene.

Kog kirsebærrene i ca. 10 min.

Rør rød melatin i kirsebærrene. Koges yderligere 2 min.

Tag gryden af varmen.

Stil marmeladeglassene og lågene i vasken og skyld dem med kogende vand.

Hæld lidt atamon i et glas, kom låget på og skyld det godt rundt i glasset. Hæld derefter atamonen i det næste glas og gør det samme til alle glassene er skyllet i atamon. Hæld om nødvendigt mere atamon i. Når det sidste glas er skyllet, hældes resten af atamonen tilbage i flasken.

Hæld den varme kirsebærsovs på marmeladeglassene og luk godt. Lad den køle af.

Opbevares mørkt og køligt.

Ved servering lunes kirsebærsovsen i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

Rigtig god fornøjelse 🙂