Det skal du bruge:
1 kg sure kirsebær
1½ dl vand
½ dl eddike
625 g sukker
1 tsk rød melatin
Syltetøjsglas til at hælde den færdige kirsebærsovs på
Atamon
Sådan gør du:
Skyl og udsten kirsebærrene og kom dem i en gryde.
Rød melatin blandes med 1 spsk af sukkeret.
Kom vand, eddike og sukker i gryden med kirsebærrene.
Kog kirsebærrene i ca. 10 min.
Rør rød melatin i kirsebærrene. Koges yderligere 2 min.
Tag gryden af varmen.
Stil marmeladeglassene og lågene i vasken og skyld dem med kogende vand.
Hæld lidt atamon i et glas, kom låget på og skyld det godt rundt i glasset. Hæld derefter atamonen i det næste glas og gør det samme til alle glassene er skyllet i atamon. Hæld om nødvendigt mere atamon i. Når det sidste glas er skyllet, hældes resten af atamonen tilbage i flasken.
Hæld den varme kirsebærsovs på marmeladeglassene og luk godt. Lad den køle af.
Opbevares mørkt og køligt.
Ved servering lunes kirsebærsovsen i en gryde eller i mikrobølgeovnen.
Rigtig god fornøjelse 🙂